Prensa/ Press 2018

Posted by on Abr 23, 2018 in Press, Press 2018 | No Comments
Prensa/ Press 2018

14 Abril 2018. Barcelona.

Improvisación con Constanza Brncic, Juan Carlos Lérida, Joan Antoni Pich, Nuno Rebelo en  Sinestesia. Por Antoni Robert

«Again the magic of Constanza. She wanders around gravityless, filling the space and strongly capturing your attention with her intense expressiveness. Accompanied this time by Juan Carlos Lérida, a nice surprise, especially when performing tap dance. De luxe musical sountrack by two known masters, able to use their instruments in unexpected, and unusual ways. A real privilege to ba able admire this sort of performance in the very short distance«

 

 

20 Abril. Olot- Girona

Bailarin invitado ( Guest-Artist) en MOL·LECULARI-   Lipi Hernández

Punt Avui- La erupción penetra. Jordi Bordes.

«…També Lipi Hernández parteix d’una peça introspectiva. Aconsegueix sumar en un mateix treball veus amb tanta personalitat com Laila Tafur, Juan Carlos Lérida i Manuel Rodríguez (tots tres amb universos propis com la dansa performàtica, el flamenc contemporani i el moviment KOVA dels de La Veronal, respectivament) per incitar-los a formar part d’un mateix caos. Mol·leculari transmet, des d’una notable abstracció, la relació entre l’individu i el grup: com una idea d’un ballarí transmuta en els cossos dels altres….»

RECOMANA.CAT. Trabajo de Grupo- Jordi Sora. 

«….Mol·leculari demostra la profunditat del punt de partença: perquè és la participació (prendre part, no pas ser una part) en què se sosté. I no pas per deixar de remarcar amb aquest exercici l’alta qualitat de cadascú dels seus integrants. Tot el contrari: la profunda expressivitat d’Álvaro Esteban; el dinamisme de Dario Barreto; la intospecció de Janet Novas; l’elegància gestual de Laila Tafull; la solvència interpretativa de Juan Carlos Lérida; la tensió de Manuel Rodriguez; l’explositivitat de Raquel Klein. Totes elles, tots ells són ben presents en cada fragment de l’obra; de la mateixa manera com només prenen sentit perquè responen a un interès como….»

RECOMANA.CAT. Aprender ser el otro. Montse Otzet

«…Mol·leculari, coproducció del Festival Sismògraf, compta amb una durada precisa de 45 minuts, suficients per mostrar tot allò que la directora i els set ballarins volen exposar i desenvolupar sobre el desbordament dels límits dels maateixos cossos, sobre el fet de demostrar que el fet múltiple també esdevé part d’una unitat, sobre el vincle constant d’un cos individual que entra a formar part d’un organisme comme. Alvaro Esteban, Dario Barreto, Janet Novas, Laila Tafur, Juan Carlos Lérida, Manuel Rodríguez i Raquel Klein, ballarins de fisicalitat diferent i propietaris d’un bon bagatge professional, defensen de forma notable el contingut i el desbordament energètic i rítmic del muntatge…»
«..A continuació ens vam dirigir a l’interior de la Plaça de braus, on Lipi Hernández presentava el seu Mol·leculari, una peça que explora la idea de grup. Si bé el plantejament és força proper a l’exercici, a l’experimentació a partir d’una idea (en aquest cas, la imitació de patrons de moviment), el gran nivell dels intèrprets és el que salva l’espectacle: comptar amb Laila TafurManuel RodríguezJanet Novas o Juan Carlos Lérida és tot un luxe. Aquí i a la Xina Popular…»
LA VANGUARDIA. «Olot o el arte de la ‘sismodanza’- MARICEL CHAVARRÍA
«…Otro éxito ha sido el Mol·leculari de Lipi Hernández en la plaza de toros…»

 

24 Abril. Barcelona.

INSTITUT DEL TEATRE. Proyecto Laboratorio de investigación desde el Flamenco IT.

«…El professor del Conservatori Superior de Dansa (CSD)Juan Carlos Lérida, és al capdavant del projecte, el qual al llarg d’aquests mesos ha aconseguit establir diverses línies d’investigació sobre el flamenc, a partir de les quals s’han concretat interessants reflexions i s’han fet múltiples improvisacions i experimentacions entre els participants…»